Gas besparen in het huishouden kan op verschillende fronten. Vaak is het een combinatie van doen en laten en is het helemaal niet zo moeilijk om gas in je huishouden te besparen. Toch moet je net de handige trucjes en weetjes kennen die je daar bij kunnen helpen. Vandaag snijden we dit veelvuldig aangevraagde onderwerp aan om jou verder te helpen!

Je geld weg laten vloeien aan de vaste lasten is nooit leuk. We kunnen het echter wel binnen de proporties houden. Sommige handelingen kunnen al een verschil maken. Hoe gebruik ik de verwarming? Of hoe douche ik energiezuinig? Hierbij enkele tips:

BESPAAR GAS DOOR SLIM GEBRUIK VAN DE VERWARMING
Heb je een slecht geïsoleerd huis? Dan kun je veel besparen op het gebied van je huis verwarmen! Zo kun je de thermostaat ‘s nachts op 16 graden zetten. Verwarm ook alleen de ruimtes waar je veel bent. Dat zolderkamertje waar je slechts een paar keer per week komt hoeft echt niet verwarmt te worden! Ook is het verstandig om de slaapkamer niet te verwarmen. Je slaapt veel beter in een niet verwarmde ruimte en als je het koud hebt kun je wellicht een kruik opwarmen. Om de ruimtes warm te houden is het verstandig om alle deuren te sluiten. Ook door het gebruik van rolluiken kan je de warmte binnen houden. Zeker als je enkel glas hebt kan dit een groot verschil maken.

BESPAREN DOOR OP HET WARM WATER TE LETTEN
Wist je dat je zo’n 20% van het gasverbruik op gaat aan warm water? Dit water gebruik je in de keuken en door te baden of douchen. Als je gaat douchen kun je een timer zetten. 5 minuten is genoeg om jezelf schoon te maken en het bespaard je jaarlijks best een aardig bedrag. Ook kun je kiezen voor een waterbesparende douchekop. Deze laat slechts een bepaald aantal liter water per minuut door. In de keuken kun je besparen door de kraan niet langer of harder te laten lopen dan nodig is. Ook kun je water beter opwarmen in de waterkoker dan via de heet waterkraan. Wil je jaarlijks veel besparen op warm water? Informeer eens naar de mogelijkheden van een zonneboiler. Dan gebruik je namelijk zonne-energie voor het verwarmen van water.